Rubrikbild anamorf
• Lena Källberg • 0733-36 74 87lena@pinhole.se

Det tekniska

Varför hålkamera?
Bygga kamera
Köpa kamera
Mina kameror

Gallerier

Pappcylinder
Anamorfcylinder
Tändsticksask
Filmburk #1
Filmburk #2
Solargrafi
Isolette
Hålga
7-håls-Billy
Pizzakartong
Pinhole-film
Ritning:
Seymour 135B,
tändticksasks-kameran
Om solargrafi
Om fotografen
Kurser & workshops
 
 
 
 
 
 
 
 

Workshops och kurser

Kommande workshops:

En tvådagars-workshop i hålkamerabygge i Årsta är planerad till någon gång under våren 2019, men datum är inte bestämt ännu; hör av dig om du vill vara med så återkommer jag med uppdatering kring datumen: lena@pinhole.se

Tidigare kurser och workshops

Varje år, den sista söndagen i april, firas Worldwide Pinhole Photography Day och då håller jag, tillsammans med Peter Wiklund, en workshop för att fira det.

Förutom workshops på Südstern i Årsta i södra Stockholm har jag hållit kurser på Kulturcentrum i Sandviken, SPEGLE fotografiska dagar i Norrköping. på Konstskolan Basis i Stockholm, på Uppsala fotofestival, på Arbetets museum i Norrköping och på Hyper Island i Karlskrona, för Motion Creative-studenterna. Jag har även haft uppdrag som bilddomare i SVEFO och RIFO och håller workshops i lith-kopiering i egen regi och för Högre Fotografisk Utbildning på Kulturama i Stockholm.

Skapande skola är projekt för att skapa kontakt mellan skolan och kulturlivet. Med Skapande skolaprojektet "Bygg en egen hålkamera och prova på analog fotografi" deltar jag som lärare under två dagar då hålkameran används som ett sätt att koppla samman kunskaper i flera skolämnen, samtidigt som eleverna får stifta bekantskap med det analoga mörkrummet.

Min kurs Skapa din egen hålkamera finns på Moderskeppet. Ett smakprov finns här:

 

Jag är en av medlemmarna i samordningsgruppen för Worldwide Pinhole Photography Day, där jag projektleder arbetet med att översätta sajten till så många språk som möjligt, för att sprida budskapet om den linslösa fotografin i världen.

------------

 

 

Länkar

Intressant läsning...
Pinholeday
Zero Image
Pinhole resource
Peter Wiklund
f295
Solargraphy!
Dirkon
Maco Direct
Lumiere Shop
Fotoimpex Berlin
Lena Källberg Photography